Gaming-entusiaster hos Elkjøp satser på e-sport i nasjonal skala


Andre sesong av Elkjøp E-Ligaen er i gang. Med 85 påmeldte lag i spillene “CS:GO”, “League of Legends” og “FIFA21”, er det duket for et realt oppgjør mellom øst og vest for å finne Norges beste bedriftslag. Bak Elkjøp E-ligaen står Nils Martin Øyo og Julie Eriksen Berg.


"Gamer by day, gamer by night": Nils Marin Øyo hos Elkjøp brenner for e-sport. Foto: ElkjøpNils Martin beskriver seg som en entusiastisk e-sport utøver hvor gaming nærmest er en del av arbeidsbeskrivelsen. Julie tilhører en av de mange ansatte i Elkjøp som har fått øynene opp for e-sport. Sammen har de en visjon om å løfte e-sport til den nye breddeidretten, som en arena for sosial aktivitet og teambuilding for egne ansatte, partnere, og små og store bedrifter rundt om i Norge.


“På lik linje med hva landslaget er for langrenn, er konkurransebasert e-sport dette for gaming. Det er naturlig for Elkjøp å involvere seg i e-sport når vi ser den økende trenden for interessen gaming har”, forklarer Nils Martin og Julie. Duoen poengterer også at samtidig som gaming og e-sport blir mer og mer utbredt, finnes det mange talenter i de mange bedriftene vi har rundt i landet. Alle kjenner jo til bedriftsidretten i fotball og håndball som en etablert aktivitet, og for dem er det naturlig å skape dette med e-sport. Siden e-sport i tillegg er såpass nær Elkjøp sin kjernevirksomhet, ønsker de å ta ansvar for å dra dette i gang i en nasjonal skala.


Stor engasjement


Elkjøp e-ligaen hadde sin debut våren 2020. Tilbakemeldingene var såpass positive at grunnlaget for en ny sesong ble satt. Siden den gang har de lyttet til feedback for å forbedre brukeropplevelsen og er spent på denne sesongen som har rekordpåmelding.


“Det er gøy med såpass stor interesse! Vi forventet jo en økning i interessen, men ekstra overraskende og stas er det at vi har med lag som representerer så mange ulike type bedrifter, bransjer, og områder i Norge”, sier Nils Martin og Julie. Alt fra IT og telekom selskap til spisesteder til brannvesen og politi er påmeldt i e-ligaen (se fullstendig liste nederst).

Nils Martin og Julie merker også stort engasjementet for e-sport internt i egen bedrift:


“Overraskende for mange er at det faktisk er opp mot halvparten av den norske befolkningen under 45 år som driver med pc-gaming, på et eller annet nivå. Og den andelen har vi en antakelse om at er enda større blant våre ansatte, som tross alt jobber med og har en ekstra stor interesse for teknologi til det daglige. Elkjøp E-Ligaen har fått noe

ekstra synlighet i våre interne kanaler

ettersom det er vi som arrangerer. Julie Eriksen Berg, Digital Manager i Elkjøp

Siden gaming er et stadig viktigere tema er

det mange av Elkjøp sine ansatte som også viser mer engasjement til det, og med tanke på den spesielle tiden vi er i tror vi at mange setter pris på aktiviteter som dette.” Elkjøp stiller med 21 lag fra varehus over hele Norge.


Samarbeider med Oilers e-sport og Nordavind


Elkjøp e-ligaen arrangeres sammen med Oilers e-sport og Nordavind DNB- 2 av Norges beste klubber innen e-sport. Elkjøp samarbeider med klubbene i ulike sammenhenger, og er derfor helt naturlig involvere dem i e-ligaen. Klubbene sørger for kvalitet i det som blir gjennomført.

“Det er også gøy å kunne gjenspeile rivaliseringen mellom Øst og Vest, også i vår liga”, skyter Nils Martin og Julie inn, og sikter til rivaliseringen mellom klubbene i Telia-ligaen.

Disse bedriftene deltar i Elkjøp e-ligaen høsten 2020:

Elkjøp

Politiet

Politiets IKT-tjenester

GANT Norge

Tungt Maskineri

Master Blaster

Total Betong AS

SFF

Telia

Aker Solutions

EKG

Laud Media

TBNS AS

Elcare Nordic

Nordavind DNB

Bergen Brannvesen

Tieto Evry

Oilers e-sport

Volstad Maritime AS

Kvt

Narvikguten Pub AS

BDO

Apparat AS

Bouvet

Wizard Company AS

HP Norge

HGSD BERG

777

Park AS

Lyse

Altibox

Bowling 1 & Gokart

Domino esport

Tiller VGS

Kindly AI

SpareBank 1 Utvikling

BN Bank ASA

Bitrate Invest As

Communicate Norge AS

Gulset Nærmiljøsenter

TV 2 E-Sport

Cognite

Stange Gårdsprodukter

Nordmøre Folkehøgskule

Peppes Pizza Røa

GMV as
75 visninger

Elkjøp e-liga arrangeres av

Elkjøp_logo.webp
oilers_esport_logo_large.png
last ned.png
Altibox logo.png