• Tone Therese Paulsen

eSport – den nye folkesporten

Oppdatert: april 27I takt med endringene i hvordan nordmenn konsumerer underholdning, er det særlig et fenomen som har tatt større steg enn resten, nemlig gaming. Eller på godt norsk: data- og videospill.


Gaming-revolusjonen startet egentlig for 30 år siden med Atari, Nintendo, og en støvete 386 fra IBM på kontoret til far. Likevel er det nå i løpet av det siste tiåret at gaming virkelig har skutt fart. For utenforstående kan det se ut som det nærmest skjedde over natten, men for de innvidde er det resultatet av en nisje i stor vekst som virkelig fikk en vitamininnsprøytning med introduksjonen av strømmeplattformer som Twitch og Youtube. Å gå fra Atari's relativt ukjente Space Invaders Championship i 1980 til at League of Legends finalen spiller for et utsolgt Staples Center i 2013 med over 32 millioner seere på Twitch, viser til den nærmest ufattelige oppslutningen rundt gaming som en sport de siste tiårene.

Smartelefonens teknologiske fremskritt har gjort spillfenomenent tilgjengelig for alle gjennom landeplager som Candy Crush og andre mobilspill. Gaming har blitt mainstream og i dag spiller både statsministeren og lillebror dataspill.


Spillindustrien vokser raskt, og er allerede en av verdens største. Investeringsbanken Goldman Sachs hevder at e-sport kommer til å bli en større TV-sport enn amerikansk fotball innen 2022.


0 visninger
Elkjøp e-liga arrangeres av
k30 logo.png
Blå_Veni_JPEG_-_Stor.jpg
Elkjøp_logo.webp
Altibox logo.png
NE logo.png
oilers_esport_logo_large.png