eSport som sosial gathering
Vi tok en prat med 3 bedrifter som deltar i Elkjøp eLiga, Veni og Upheads, om motivasjonen for å være med. Øverst troner det sosiale aspektet.


- Vi deltok i Telialigaen sin vårsesesong og spilte sammen for første gang som en bedrift. Dette ga mersmak. Vi meldte oss derfor på Elkjøp eLigaen fordi det virket som en kjekk og sosial mulighet, sier Rian Smith i Upheads AS.


I Elkjøp eLiga kaller laget fra Upheads seg Layer 8. De jobber i ulike avdelinger, men har gaming til felles. Generelt har Upheads mange engasjerte gamere og har oppfordret de ansatte til å ha lan på kontoret og sponser dem med server. Første Lan samlet 20 ansatte, og etter planen skulle de hatt et Lan etter påske. Covid-19 satte en stopper for dette. Det var derfor ikke vanskelig finne 5 personer til å delta i Elkjøp eLiga.


Layer 8 spilte sin første kamp i eLigaen mot Pinchcliffe Patrole (Elkjøp Forus) som endte med 16:4 i favør Layer 8. Onsdag 29 april møter de Omen (HP Norge).

2 lag fra Veni

Marius Thorsø i Veni forteller om stort engasjement fra de ansatte. Selv om svært få i Veni har gamet før, var det ikke vanskelig finne personer som ville delta:


- Hoveddelen av deltakerne fra Veni har aldri deltatt på noe slikt før, og kun to av oss hadde spilt sammen før. Vi er hovedsakelig representanter fra to av avdelingene i Veni, Infrastruktur og Systemutvikling. Som bedrift har vi deltatt i bedriftsidrett innen ishockey, og er en bedrift som hadde vært interessert i å delta innen mange forskjellige områder. Men i disse litt spesielle dager er det kun eLigaen vi gjør på tvers av bedriften som en sosial happening, sier Marius Thorsø.


Veni er påmeldt med to lag til eLigaen, Veni Skytterlag og FunAtWork, som foreløpig ligger med en jevn plassering midt på tabellen.


Morsomt, men totalt overkjørt

Også SFF Group har kastet seg med på eLigaen. Dette var litt på moro skyld sier laget, som kaller seg SffFF:


- Vi er en liten gjeng på jobb som har spilt CS for 10-15 år siden, og vi synes det er moro prøve oss igjen. Våre gaming skills er begrenset til Playstation spill og WoW. Selvom vi ble totalt overkjørt første kamp, er det morsomt å være med. Vi har aldri deltatt i eSport turneringer tidligere, og jeg måtte utøve litt gruppepress for å samle et fullverdig lag, sier Kent Helliesen fra SFF med glimt i øyet.


SffFF skal møte The De-Rankers (Elkjøp Larvik) onsdag 29 april i ligaens andre match.130 visninger0 kommentarer

Elkjøp e-liga arrangeres av

Elkjøp_logo.webp
oilers_esport_logo_large.png
last ned.png
Altibox logo.png