• Magnus Krøger Evensen

eSport som platform for samhold

Oppdatert: 21. april 2020Det er for de aller fleste av oss snakk om en ny hverdag etter Covid-19 rammet Norge og verden. Likevel tuter og kjører det meste videre, om enn i et litt annet format enn det som gjerne var forventet forut for de særegne tilstandene vi nå befinner oss i. Et slikt tilfelle er eSport-samarbeidet mellom Oilers og Elkjøp. Vi holdt et smittefritt elektronisk intervju med daglig leder for Oilers eSport, Hilde Gunn Ørland, hvor hun la frem deres motivasjon for denne bedriftsligaen.Hva var bakgrunnen for deres initiativ og engasjement i denne satsingen?


- Et positivt samarbeid mellom Elkjøp og Oilers eSport ble etablert i god tid før covid-19 rammet oss. Og når gode menneskemøter finner sted, blomstrer kreativitet og goodwill, og dermed ønsket vi å gjøre noe positivt sammen i en spesiell og negativ periode. Etter gode samtaler også med Veni, K30, Nordic Edge og Altibox, fant vi fort ut at vi sammen har mye å tilby bedrifters medarbeidere og deres spillere.


Hvorfor har dere valgt å satse på gaming?


Gaming, eller eSport, er den idretten/aktiviteten som fremdeles kan utføres, bare hjemmefra. Vi trenger mer enn noen gang å være sosiale og holde kontakten med både gode kolleger og venner, og da er eSport en fantastisk plattform som fordrer til å styrke relasjoner, samtidig som den legger til rette for god kommunikasjon og samarbeid. eSport fremmer også god psykisk helse i interaksjon med kolleger og venner. I tillegg har eSport en tilleggsverdi i at seere kan streame og engasjere seg hjemmefra, og gjør det enkelt for personer i alle aldersgrupper å følge med på laget sitt. I situasjonen vi er i nå tenker vi at det er ekstremt viktig å ta del i felles dugnad om å hindre smittespredning, og dette følger vi da alt organiseres hjemmefra fra hver en eneste deltaker.


Hvem er denne ligaen tilsiktet?


I første omgang er denne bedriftsligaen ment til nettverket i Oilers eSport, Einherjar eSport og Elkjøp. Dette er en fin måte å gi noe tilbake til samarbeidspartnere som dessverre ikke fikk med seg for eksempel sluttspillet i GET ligaen i hockey sesongen.


Hva ser dere for dere er veien videre?


Det er mange spennende veier videre, om dette blir som vi håper, at en bedriftsturnering engasjerer og samler kolleger på en sosial arena, kan dette utvikle seg til å bli en større turnering utover høsten i 2020. Vi drømmer om et stort eSport sluttspill i Norges flotteste arena; DNB Arena.


24 visninger0 kommentarer

Elkjøp e-liga arrangeres av

Elkjøp_logo.webp
oilers_esport_logo_large.png
last ned.png
Altibox logo.png